Leveringen in de regio kunnen wij zelf verzorgen

Buxusmot? Kom in actie en red de planten! Tips Buxumot bestrijden Buxus Kwekerij W. van Winden

Buxusmot bestrijden? De rups is helaas weer actief in ons land. Het is van belang snel actie te ondernemen om te voorkomen dat de plant kaal wordt. Voor tips en advies kunt u bij Buxus Kwekerij W. van Winden zijn. De buxusmot komt uit Azië en wordt steeds vaker in Nederland opgemerkt. Het gevolg hiervan is dat de rupsen de struiken opeten. Hierdoor worden planten bruin en kaal. Wilt u de schade beperken? Dan is het van belang in actie te komen. Indien u bijvoorbeeld zoekt via Bol.com kunt u speciale middelen kopen en een val om de motten mee te kunnen vangen. Hiermee voorkomt u dat de buxusmot zich voort kan gaan planten en blijft de schade beperkt. Helaas zijn deze ongedierte het hele jaar actief. Hierdoor krijgen de planten geen tijd om te herstellen. Kom dus tijdig in actie!

Buxusmot bestrijden

Zijn uw buxussen kaalgevreten? Gooi deze dan niet weg. Met de juiste middelen is deze prachtige plant misschien nog te redden. Dit kan door middel van een aantal stappen:

•    Ontdoe de buxus van alle rupsen
•    Vang de motten
•    Maak de plant sterker 
•    Geef de juiste voeding

Vooral in het voorjaar is het van belang deze planten goed te controleren op de buxusmot. Deze kun je voornamelijk vinden aan de zijkanten en onderin. Verwijder deze zoveel mogelijk met de hand. Verwijder of knip de aangetaste struiken. De takken die u afknipt moeten in een afgesloten zak worden weggegooid. 

Buxusmot in uw tuin? 

De buxusmot is een ‘hot’ item op dit moment en spreidt zich door heel ons land. Deze geliefde plantensoort wordt veel toegepast in tuinen als lage hagen en voor vormsnoei. Wordt uw buxus kaal en ziet u er spinnenwebben in? Wees dan alert! De kans is groot dat er dan motten aanwezig zijn. Benieuwd wat u hieraan kan doen? Welke middelen geschikt zijn en welke niet? Kijk dan op WWW.BUXUSJEANSOFGARDEN.COM.
 

Laat uw reactie achter